Wat te denken over Stroom?

In de verzorgingsinstelling Ochtendgloren is het heerlijk vertoeven zowel voor de bewoners als de medewerkers. Het gaat er zeer gemoedelijk aan toe en iedereen voelt er gelukkig. Het buiten dienst gestelde lijkenhuisje is voor velen een toevluchtsoord en ruimte waar de nieuwtjes op een snoeperige manier verteld worden.

Wanneer er zich plots een kortsluiting voordoet in de hoogspanningscabine, gelegen in deze zogenoemde “niet meer in gebruik-zijnde-lijken-bergings-plaats”, valt de hele instelling zonder elektriciteit. De rust wordt zodanig verstoord dat iedereen het noorden kwijt is.

Er wordt een beroep gedaan op technieker Gerard van Fluvius, die de geheimen van de stroom kent, maar bang is de cabine binnen te gaan. Outsider is de anarcho-culturele Jason, door wiens indringende vragen de anderen hun evenwicht verliezen.

“Stroom” is komisch, ontroerend, beangstigend : een ironische denkoefening over de dingen achter de dingen; entertainment met dubbele bodem.

“STROOM” staat borg voor een heerlijke “spanning” die leidt naar “hoogspanning”; voor vonken die overslaan; voor 12000 Volt van binnen; voor echte elektriciteit met tintelende ervaringen. Kom het mee voelen en beleven! De spanning laat je haren recht komen !