Onze regisseur – Herman Durwael

Herman Durwael is gebeten door de kunstmicrobe. Woord en beeld interesseren de man met de grijze baard en wapperende haren uitermate. Deze voormalige winnaar van de Herkse Cultuurprijs is een veelgevraagd toneelregisseur. Daarnaast stond Herman in voor de regie van meerdere massaspektakels.

Voor de Plansjeetrappers en wellicht ook voor jullie is Herman zeker geen onbekende. Met grote gedrevenheid en inventiviteit regisseerde hij Den deuk (2005), Alles uit …. behalve het licht (2009), Als ’t kittelt …. ga dan sporten (2011) en Joske ziet het zitten (2016). Telkens slaagde hij erin het maximum uit de spelers te krijgen en te zorgen dat het telkens een schot in de roos was.

Voor Herman is “Stroom” een uitgelezen stuk, waarin hijzelf als acteur op een geweldige manier aan zijn trekken kwam en dat hij later ook als regisseur aan zijn palmares toevoegde.
“Stroom” , heeft voor Herman geen geheimen meer. Hij heeft de acteurs en actrices gekneed en begeleid zodat zij boven hun mogelijkheden kunnen uitstijgen.